1. u Crnoj Gori

U Opštoj bolnici u Meljinama poznati oftalmolog dr Nikica Gabrić, profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci, uz pomoć vrhunske tehnologije operiše savremenom metodom laserskog skidanja dioptrije za pacijente iz Crne Gore i regiona.

Laserske operacije na oku – skidanje dioptrije od plus 5 do minus 10, od sada se izvode  i u Crnoj Gori. Riječ je o novom medicinskom projektu u privatnoj Opštoj bolnici u Meljinama koji je podrazumijevao nabavku najsavremenije laserske opreme, saradnju sa vrhunskim stručnjacima za ovu oblast i edukaciju kadra. Projektom rukovodi poznati hrvatski oftalmolog, profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci dr Nikica Gabrić, najmlađi redovni profesor u Hrvatskoj čija privatna klinika Svjetlost ima status univerzitetske očne klinike i poznata je u cijelom regionu i u kojoj je prof. Gabrić izveo prvu lasersku operaciju skidanja dioptrije u Hrvatskoj početkom 1998.

Prva operacija oka laserom u svijetu izvršena je 1988. godine. Pomoću lasera može se uspješno operisati 95 procenata ljudi koje nose naočare ili sočiva. Korekcija vida laserom je ambulantni operativni zahvat koji koristi hladan zrak svijetla za remoduliranje rožnjače. Pulsirajući, svjetlost velikom preciznošću skida mikronsku količinu tkiva, mijenjajući zakrivljenost rožnjače. Traje pet minuta po oku, a oporavak je svega dva dana. Primjena ove hirurške metode idealna je za ljude sa problemima kratkovidosti i dalekovidosti koje mogu biti u kombinaciji sa astigmatizom (deformacija rožnjače oka). Korekcija vida je trajna – doživotna.

Lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj košta od 1.350 do 1.600 eura po oku, u Njemačkoj je 2.500 eura. Startna cijena u Crnoj Gori je 1.000 eura, s tim što će prvih 100 pacijenata imati popust od 15 posto. Operacije će se u početku obavljati vikendom (od petka do subote) jednom ili dva puta mjesečno.

- Učinićemo sve što je potrebno da se ovdje u Meljinama na isti način operiše – sa istom tehnologijom i istim rezultatima kao da ste u Zagrebu, Beogradu, Parizu ili Njujorku – poručio je profesor Gabrić.

Već za prve operacije interesovanje pacijenata daleko je premašilo očekivanja. Veliki je broj i pacijenata iz regiona koji se uz kvalitet profesionalne usluge za crnogorsku bolnicu opredjeljujue i zbog izvanredne lokacije, renomea medicinske ustanove u Meljinama, nekada Vojne bolnice sa više od 100 godina tradicije. Profesor Gabrić izvodiće sljedeća laserska skidanja dioptrije u Meljinama jednom ili dva puta mjesečno, prema najavi i interesovanju.

Opšta bolnica u Meljinama prva je privatna bolnica u Crnoj Gori koja je ušla u sistem javnog zdravstva. Javno privatno partnerstvo Fonda zdravstva i Opšte privatne bolnice Meljine zvanično je sertifikovano kao inicijativa u portfelju akcija Klintonove Globalne inicijative i kao takva ušla je u 300 inicijativa predstavljenih na septembarskom godišnjem skupu ove institucije.
 

 

 

Početna

50% popusta na lasersko skidanje dioptrije
Kontakt

O nama

Opšti podaci
Zaposleni
Kontakt i lokacija
1. u Crnoj Gori

Usluge

Lasersko skidanje dioptrije
Katarakta
Strabizam
Ordiniranje naočala
Staračka dalekovidnost - Presbyopia
Ugradnja Verisyse, Veriflex i Cachet sočiva
Ugradnja multifokalnih sočiva
Pregled za lasersko skidanje dioptrije
 

Tehnologija

Laseri
Uređaji u operacionim salama
Oftalmološka dijagnostika

Baza znanja

Lasersko skidanje dioptrije (LASIK)
Katarakta (mrena)
Implementacija Verisyse, Veriflex i Cachet sočiva
Pitanja iz opšte oftalmologije
Kontaktna sočiva
Povišen očni pritisak - Glaukom
Retina
Strabizam
 

Cjenovnik