Verisyse-Veriflex intraokularna sočiva


  Verisyse-Veriflex iris claw sočivo- NOVO optimalno rješenje za visokokratkovide pacijente

 

 

Za visokokratkovide ljude između -10.0 i -20.0 dioptrija sada postoji novo optimalno rješenje-ugradnja iris claw intraokularnih sočiva. Naime pacijenti s ovako visokom kratkvidošću nisu pogodni kandidati za lasersko skidanje dioptrije, jer bi trebalo rožnjaču modelovati laserom više nego je dopušteno.

Prije 2 godine Food and Drug Administration, najstrožija regulatorna agencija u svijetu, odobrila je za američko tržište upotrebu ovih sočiva kao učinkovitih i sigurnih.

Verisyse fakična intraokularna sočiva su mala mikrosočiva koja se ugrađuju u prednju očnu komoru  tokom vrlo jednostavne procedure. Za razliku od dosadašnje procedure tzv. Refractive lens exchange, gdje se pacijentu uklanjala njegovo prirodno sočivo i u zadnju komoru ugrađivalo intraokularno sočivo, tokom ove procedure pacijentu ostaje njegovo sočivo te mu se zadržava sposobnost akomodacije, a i zahvat je još manje invazivan. Malo sočivo se pričvrsti malim kvačicama na dužicu i nema nikakvih hirurških modifikacija bilo kojeg dijela oka. Veriflex intraokularno sočivo izrađeno je od fleksibilnog materijala te se uvodi u oko kroz još manji rez tako da nakon operacije nije niti potrebno zatvaranje reza koncem.

Operacija se obavlja u lokalnoj ili opštoj anesteziji i pacijent nakon zahvata odmah ide kući ili se odmara kod nas do sutra ujutro. Oporavak je vrlo brz te se pacijent vraća svojim normalnim aktivnostima već za 1-2 dana.

Kandidati za operaciju su pacijenti koji su napunili 21 godinu, koji imaju stabilnu dioptriju do -20.0 dpt i koji imaju astigmatizam do 2.5 cilindra. Za pacijente koji imaju više od 2 cilindra može se za korekciju astigmatizma dodatno učiniti laser.


Takođe nakon ugradnje Verisyse intraokularnog sočiva, pacijenti iznad 40 godine života kao i njihovi vršnjaci trebaju nositi naočare za čitanje.

  


Kandidat za ovu operaciju mora imati zdrave oči. Ukoliko postoji katarakta ili glaukom onda se ova procedura ne preporučuje.

Da biste utvrdili da li ste dobar kandidat za ugradnju ove leće potreban je naš preoperativni pregled za operaciju skidanja diotprije.

 


 


Verisyse sočivo se pričvrsti malim nožicama na šarenicu.


Ugradnja Verisyse, Veriflex i Cachet leća

 

 

 

Početna

50% popusta na lasersko skidanje dioptrije
Kontakt

O nama

Opšti podaci
Zaposleni
Kontakt i lokacija
1. u Crnoj Gori

Usluge

Lasersko skidanje dioptrije
Katarakta
Strabizam
Ordiniranje naočala
Staračka dalekovidnost - Presbyopia
Ugradnja Verisyse, Veriflex i Cachet sočiva
Ugradnja multifokalnih sočiva
Pregled za lasersko skidanje dioptrije
 

Tehnologija

Laseri
Uređaji u operacionim salama
Oftalmološka dijagnostika

Baza znanja

Lasersko skidanje dioptrije (LASIK)
Katarakta (mrena)
Implementacija Verisyse, Veriflex i Cachet sočiva
Pitanja iz opšte oftalmologije
Kontaktna sočiva
Povišen očni pritisak - Glaukom
Retina
Strabizam
 

Cjenovnik